VIS A VIS

VIS A VIS

O nas

Smo zasebna organizacija, ki na Norveškem nudi podporo otrokom, mladostnikom in odraslim z avtizmom in njihovim družinam. Prav tako izvajamo svetovanja za zaposlene v vzgoji in izobraževanju kot tudi delodajalcem. V SPISS-u se zavedamo, da imamo vsi ljudje enako vrednost in se zavedamo, da smo vsi ljudje, ne glede na diagnozo, delovanje in starost upravičeni do spoštovanja, priznanja in nenazadnje do nadzora nad lastnim življenjem. Zato se bomo trudili, da posameznikom omogočimo čim boljšo samokontrolo. Pri našem delu so tisti, za katere delamo in s katerimi delamo, tisti, ki postavljajo merila in odločajo, v katero smer bomo šli. Verjamemo, da je zaupanje pomembno kot osnova za zagotavljanje dobre pomoči, zato verjamemo, da je ključnega pomena osredotočanje na ustvarjanje dobrih odnosov. Menimo, da se ravno v dialogu ustvarjajo odnosi med nami in tistimi, ki jim želimo pomagati. Da bi uspeli zgraditi odnose in ustvariti zaupanje, moramo biti dovolj skromni, da razumemo, da ne razumemo vsega, in dovolj jasni, da pokažemo, kdo smo kot ljudje.

V SPISS-u skrbimo, da imamo sodobno znanje o metodah, pristopih in pripomočkih ter da najprej sami praktično izvedemo vse ukrepe, katere zahtevamo kasneje tudi od drugih. To pomeni, da se po načrtovanju dela običajno vključimo v praktično testiranje, uvajanje in zagon ukrepov. Prav tako verjamemo, da moramo biti MI tisti, ki moramo biti na voljo, ko so tisti, ki jim pomagamo, pripravljeni, in ne obratno! Naše delo torej vodijo načela strokovnosti, praktičnosti in dostopnosti!

Naša vloga v projektu VIS A VIS

Ves čas trajanja projekta bomo sodelovali pri spremljanju in ocenjevanju kakovosti izvedbe projektnih aktivnosti in njihovih rezultatov.  S sodelovanjem posameznih partnerjev v konzorciju bo projektno sodelovanje zagotovilo, da bodo vsi rezultati in dosežki projekta dokončani pravočasno, v predvidenem obsegu in v zadovoljivi kakovosti.

V okviru usposabljanja za multiplikatorja za širjenje modela in praks v formalno in neformalno izobraževanje na področju avtizma bomo strokovni sodelavci SPISS pripravili in izvedli študijski obisk za predstavnike nekaterih slovenskih projektnih partnerjev na Norveškem. Po zaključenem študijskem obisku bomo na daljavo izvajali vzajemno učenje za predstavnike slovenskih projektnih partnerjev za multiplikatorje.

Skupaj z drugimi projektnimi partnerji bomo sodelovali pri razvoju modela podpore in pomoči na področju avtizma za zaposlene v vzgoji in izobraževanju. Sodelovali bomo pri usposabljanju strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju. Izvedli bomo študijski obisk v Slovenijo, kjer bomo izvedli tri tematska srečanja z našimi slovenskimi partnerji in izvedli tudi predavanje za strokovno javnost, ki bo potekalo v okviru usposabljanju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju na fakulteti Alma Mater.

Skupaj z drugimi partnerji bomo sodelovali na medijskih dogodkih, obveščali o dejavnostih na projektu preko svoje spletne strani in skrbeli za diseminacijo rezultatov projekta.

Kontaktna oseba: Torill  Fjæran-Granum

E naslov: torill@spiss.no

Telefonska številka: 004791304375

www.spiss.no

Kontakt

Izpolnite obrazec spodaj in stopite v stik z nami.

Kontaktne informacije

SODELOVANJE V RAZISKAVI

V kolikor želite sodelovati v raziskavi, prosimo izpolnite spodnji obrazec. Odgovorili vam bomo v čim krajšem možnem času. Povabilo do aplikacije preverite v vseh poštnih kategorijah (“Glavno”, “Promocije”, “Družabno”).

Kontaktni podatki
Shopping cart close