VIS A VIS

VIS A VIS

O nas

Podjetje MIK je vodilni slovenski proizvajalec in vgrajevalec PVC, LES, LES-ALU in ALU okenskih sistemov, celovitih rešitev za posodobitve ali nove zasteklitve objektov, ALU in prezračevanih fasadnih sistemov ter razvijalec in proizvajalec lokalnih prezračevalnih sistemov MIKrovent. Osrednja tema MIKovega družbeno odgovornega delovanja je izobraževanje javnosti o pasteh sodobnega bivanja in osveščanje o načinih, kako izboljšati kakovost bivanja in zaživeti zdravo.

MIKova največja skrb pa so pomoč socialno šibkim, podpora slovenskemu klubskemu športu in likovni umetnosti. MIK je v kampanji »Mikova karavana otroškega smeha« omogočil v 17 letih sedemdnevne počitnice za več kot 2000 otrok v Sloveniji. Podjetje je s svojim dinamičnim delovanjem usmerjeno v stalen razvoj in vlaganje v izkušene in strokovne kadre. V MIK-u se ceni znanje, kolegialnost in motiviranost, spodbuja se timsko delo in krepi se osebne potenciale zaposlenih. Podjetje zaposluje tudi osebe z omejitvami in odločbami o invalidnosti ter skrbi za zdravje zaposlenih (vsak dan sveže sadje).

V MIK-u za zadovoljstvo zaposlenih skrbijo na več načinov, od ustvarjanja pozitivne klime v podjetju do izobraževalnih programov, delavnic, team buildingov, skupnih druženj, organizacije skupnih dogodkov in športnih aktivnosti. Kmalu bo v Mik-u zaživelo novo delovno mesto skrbnik sreče zaposlenih ali Chief Happiness Officer (CHO), ki bo prisluhnil potrebam delavcev, izvajal pogovore z zaposlenimi, spodbujal rast in razvoj podjetja, dvigoval vrednost zaposlenim in krepil MIK-ov duh.

Naša vloga v projektu VIS A VIS

Med izvajanjem projekta bomo sodelovali pri spremljanju in ocenjevanju kakovosti izvedbe projektnih aktivnosti in njihovih rezultatov. S sodelovanjem posameznih partnerjev v konzorciju bo projektno sodelovanje zagotovilo, da bodo vsi rezultati in dosežki projekta dokončani pravočasno, v predvidenem obsegu in v zadovoljivi kakovosti.

Skupaj z drugimi projektnimi partnerji bomo sodelovali pri razvoju modela podpore in pomoči za zaposlene na Zavodu za zaposlovanje in za delodajalce. Nekateri izmed naših zaposlenih se bodo udeležili izobraževanja, ki bodo potekala kot predpriprava na zaposlitev osebe z avtizmom. Prav tako bomo sodelovali pri organizaciji in izvedbi študijskega obiska našega norveškega partnerja SPISS v Sloveniji v okviru katerega bo potekalo tudi predavanje norveškega partnerja

Sodelovali bomo pri pripravi učnega modela za podporno okolje delodajalcem pri zaposlovanju oseb z avtizmom.

Smo nosilec tega delovnega sklopa. Skupaj z drugimi partnerji bomo sodelovali pri izbiri osebe z avtizmom za zaposlitev, in izborom ustreznega delovnega mesta za to osebo. Izmed naših zaposlenih bomo izbrali ustreznega mentorja, ki bo vključen v proces izobraževanja za ravnanje s specifikami avtizma na delovnem mestu.

 

Delovno mesto bomo prilagodili glede na senzorne potrebe in druge potrebe osebe z avtizmom, ki jo bomo za šest mesecev zaposlili v okviru pilotne zaposlitve. Oseba z avtizmom bo imela mentorja, ki bo zagotavljal, da se načrt podpornih storitev ustrezno izvaja. Skupaj s člani ožje delovne skupine bomo izvedli evalvacijo celotnega modela podpore zaposlovanja.

Skupaj z drugimi partnerji bomo sodelovali na medijskih dogodkih, obveščali o dejavnostih na projektu preko svoje spletne strani in skrbeli za diseminacijo rezultatov projekta.

Kontaktna oseba: Aleksandra Rančan

E naslov: aleksandra.rancan@mik-ce.si

Telefonska številka: 031 602 241

https://www.mik-ce.si/

Kontakt

Izpolnite obrazec spodaj in stopite v stik z nami.

Kontaktne informacije

SODELOVANJE V RAZISKAVI

V kolikor želite sodelovati v raziskavi, prosimo izpolnite spodnji obrazec. Odgovorili vam bomo v čim krajšem možnem času. Povabilo do aplikacije preverite v vseh poštnih kategorijah (“Glavno”, “Promocije”, “Družabno”).

Kontaktni podatki